16 Aralık 2014 Salı

Eski Dost Diye Bir Şey Yok Efenim Dost Her Daim Dosttur!


Merhabalar. Ben efendim, türk kahvesi keyfinden geliyorum da hava atmaya geldim buraya. Orta şekerli, narlı lokumlu. :D

Bizde türk kahvesi içilmez pek, yani ailecek öyle bir alışkanlığımız yok-tu. Ben hariç. Üniversiteye ilk geldiğim yıl canımlar, Kyk'da 8 kişilik odada kaldım. 8 kişi bir odadaydık, musmutlu bir tabloyduk biz. 8 kişi bir eve sığamazken biz bir odaya sığışıp gidiyorduk. İşte o sene alıştım kahve içmeye. Her gün kahvaltı sonrası ve akşam yemek sonrası. Sonra da fincanın dibini sıyırır yüzümüze sürerdik, maske yanii en doğalından. :)

Bir arkadaşımızda çok biliyo gibi ellerimize telveyi sürer, sonra da masaj yapardı. Şimdi 8 kişinin 5'i mezun oldu. Biri İstanbul'a gitti. İki kişi kaldık ama görüşmüyoruz, anca denk gelirsek. Ben tatillerde filan aramam çok, yani ne bileyim aramam işte. Ama severim her birini ayrı ayrı. Özlemem diyodum ama özlüyorum tek tek. :)

Ben ranzanın üst katındaydım, alt katta Eso vardı. Razadaştık biz, uydurmuştum. Ranzamızın hemen dibinde dolabımız vardı, demir dolap,mavi. Asker gibi hissediyorduk kendimizi. Dolabın üstüne kitaplarımı filan dizerdim, başka bir sürü ıvır zıvır da. Sabahları da çok erken uyanırdım, kitap okumaya. Sessiz olmak için uğraşırdım ama o zaman da elim ayağım birbirine girerdi kitaplar patır patır düşerdi Eso'nun kafasına. Eso hep sıçrayarak uyanırdı, ters ters bakar ama bişey demezdi. Sonraları alıştı zaten.  :) Eso fena konuşkan kızdır, bi görseniz ölümüne konuşur. Mesela telefonda saatlerce konuşur, sonra çok konuştum kapatayım der ama yine konuşur. Ben çok konuşmam ama sorun değildir onlar için çünkü dinlediğimi bilirler. :)

Eso inanılmaz saçmalardı, yani birlikte saçmalardık. Ne güzeldi. Benim 11'den sonra hatlar karışırdı. Hep espiri yapar, gülerdim. Onlar da dalga geçerlerdi. :D

Ben çok makyaj yapmayı bilmezdim, onlardan öğrenmiştim çoğunu. Mesela Ello uu bi güzel kızdır. Çokta ustadır. Beni alır boyar da boyardı. Can sıkıntısından iştee. Hep final haftaları en çok. Herkes ders çalışırdı biz makyaj yapar, taklit yapardık. Bi keresinde skeç bile yapmıştık odada.
Ben dans etmeyi bilmem, onlar öğretmeye çalışırlardı. Değerli olduğumu hissettirirlerdi. Güzel insanlar yanii. Özledim hepsini, tek tek ayrı ayrı.



:)

11 yorum:

  1. yarın gelcem ki amaa yaaa. eve geldim çok yorgunum işte dinlenip uyucam kii. bi deee, raat ol istediğini de olur mu. sen kankamsın kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten şimdi gelmee git dinlen üzülürüm yoksaa :) Ya ne bileyim kötü oluyom yani hala utanıyom saçma ama ne bileyim öyle iştee :)

      Sil
  2. Oh mis :)
    Biz ailecek cook severiz Türk kahvedisi...
    Yazdıklarınızı okuyunca bende arkadaşlarımı özledim ayrı düştüm onlardan...
    Bende duygusal bir balık olarak bu gece arkadaşlarımı düşünür dururum artık yastiginda :(
    Takipteyim bende beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa demek balıksınız peki siz de çok umursamaz görünümlü müsünüz?:))

      Sil
  3. Ranza dedin, mavi dolap dedin beni benden aldın. Yurttaki günler geldi aklıma :) Kahve telvesiyle peeling candır bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bişey yapıyomuşuz yanii. Geri döndüğünde özlüyo insan evet:))

      Sil
  4. Leyleklerin Uçuşu'nu okurken nefes almayı unutma çok ama çok sürükleyici..Nar Ağacı nı aldım ama okumak nasip olmadı onuda sen anlat işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uzun zamandır elimde malesef :( Nar Ağacı ise mükemmel :))

      Sil
  5. İnsan, insanın kıymetini ayrılınca daha iyi anlıyor. Benimde gözümde tüten dostlarım var. Seni iyi anlıyorum :) bu arada bir mimin varr :)

    YanıtlaSil
  6. mavi dolaplar ne çirkin di mi:) benim yurtta da oda arkadaşım vardı çok konuşurdu ve hızlı konuşurdu. bir an sen benmişim gibi oldu be valla dejavu. :) ama süper özel eğitimci olacaksın sen orası kesin . bakış açın ve vizyonun farklı, ya da bölümden mi kaynaklı gelişti bilemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çirkin gerçekten. Yaaa çok teşekkür ederim çok mutlu oldum kiii. :)

      Sil