17 Aralık 2014 Çarşamba

Sanat İnsandır


Yürüyorum. Nerden geldiyse aklıma, düşünmeye başlıyorum.
Sanat sanat içindir. Sanatın tek amacı güzel biçimler yaratmaktır, amacının dışına çıkamaz.
Sanat toplum içindir. Sanat insana fayda sağladığı sürece anlamlıdır.

İki zıt görüş.Düşünüyorum kendimce doğru olanı arıyorum. Sonra diyorum insan sanat için olsun. Değil mi ki sanat güzelliktir, o zaman diyorum insan sanat için olsun, güzellik olsun her yer sanat kokalım. Sonra baştan sona her yeri sanatla dolduran bu insanlar asıl sanat olma şerefine ulaşırlar. Yani güzellikten bıkmadan güzellik doğuran insan, bir süre sonra güzelliğin kendisi olduğunu, başlıca sanat olduğunu anlayacaktır. Güzel insansa, topluma zarar vermez niye versin ki güzel insan sonuçta. Herkes böyle olsa toplum da güzel olur, değerli olur. O zaman  sanat insana değer kazandırır. Toplum, değerli bir sanat olur. Sanat, değerli bir toplum.. Olmaz mı?

11 yorum:

  1. ne güzel düşünmüş,yazmışsın

    YanıtlaSil
  2. eh en sevdiğim konulardan bu. du gelcem de müptezelin blog adı neydi ya bulamadım. ivit arkadaşım mersi tişkürler ki sipirgirl :)

    YanıtlaSil
  3. oleeeeeeey tişikkirliir :)

    YanıtlaSil
  4. hanki dizileri izliyon yaaa sölesenee. kara para aşk kertenkele filan neleri izliyoon yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa tam da mim yapıyom dizi yazıyodum. Yok bee izlemiyom bi tek 7 güzel adam türk dizisi. Bak yabancı gumiho, the orginals, raign bunları izliyom. Sen Medcezir izliyon dimi:)

      Sil
  5. Öncelikle yazını çok beğendim...Bu tarzları severim..Sonrasında bu benim fikrim..Tabiiki sanat sanat için olmalı..Yani sanat yapılırken maddi kaygılar devreye girince iş ticari oluyor ve sevimsiz...Öyle yada böyle sanatla uğraştıysam maddi getirisi olmamalı yada söyle diyeyim ben maddi getiriyi yine sanat için harcamayacaksam olmamalı..Bir ressamın tablosunun satış değeri, onun lüks ihtiyaçları için olmamalı..Sanat, yeniler, canlandırır, renk katar ve ışıl ışıldır..Bir hikaye anlatır, öğretir, umut verir..Kalite katar o topluma ve insanına..Farklılık yaratır..Sanat güzeldir..
    Diye düşünüyorum..
    ben..
    :):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum güzel yorumun için. Sen dedin ya sanat sanat için olsun. Ama sonra da değer katar dedin topluma o zaman toplum için de olsun diyosun. Sadece madii çıkar olmasın diyosun hep sanat olsun diyosun yani doğru anlamış mıyım? :)

      Sil
  6. şunu ifade etmek istedim..Sanat adı altında işler yapıpta para kazanma fikri hiç hoş gelmiyo bana..Yani evet ticari kaygı varsa ya sanat için harcanmalı ya da insanlara yardım için..bunun dışındaki ticari getirisi olan çalışmalar sanat demiyorum ben..eğer bi gün sanat adı altında herhangi bir adım atarsam ve getirisi olur ise bunu asla kişisel özel hiçbirşeyim için harcamam...Atıyorum resim çalışmaları, tablonun satılması, ya da kitap çıkartmışsındır, ya da ne bileyim heykel yapıyosundur eserin satın alınmıştır..konser veriyorsun biletin satışmıştır...Bunu demek istedim..İşin içine ticaret girdimi ben onun adına sanat demem:):) sanat yapıyorum diyerek kişisel para kazanma fikrine karşıyım ben..Sanat evrensel, sanatın getirisi kazancı yine toplum için harcanmalı, ya da yine yaptığın sanata katkısı olacak şeyler için..ben böyle düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım canım ama bilemedim şimdi yani meslek dalları içinde ressam,yazar, heykeltraş var mesela. Tek işi, uğraşı bu olunca illa ki geçinmesi için buna sırtını da dayayacak. Ama aşırısı olmamalı tabi :)

      Sil