17 Aralık 2014 Çarşamba

Meşrulaştırılmış Ölüm


İnsanın türlü türlü derdi vardı. İnsanın türlü türlü çeşidi.... Kimisi yaşama tutunurken kimisi ölümü tutardı. Hayret ederdim doğrusu. Ölüm bir karanlık kuyu. Ne diye ölürdü insanlar bilmek isterdim, anlamak.. Düşünüyorum;
- Amaçsızlardır belki?
 Amaç edinsinler.
-Farklı olmak istiyorlardır?
 İyi de herkes ölür.
-Yaşamı değersiz buluyorlardır?
 O zaman değer katsın.
 Ne bileyim bir çıkış kapısı arardım, ölümü istiyenler için. Ve bir gün hiç olmadık bir zamanda dank ediyor, belki diyorum, kendine fazla geliyordur. Birden fazladır. Yani kendisinden bir tane tek olsa, yaşamla da, insanlarla da, kendiyle mücadele edebilirdi belki. Ama birden fazlaysa, iş zorlaşırdı. Bi tarafı gel diğer tarafı git dediğinde hangisini dinleyecekti mesela? Bir anlığına o oluyorum. İşin içinden çıkamıyorum, birden fazla karakter tek kişide nasıl barınabilir? Yoruluyor muydu böyle olmaktan acaba. Zıt karakterler? Bir insanda birden fazla insan olabilir miydi? Dahası bunlar zıtlıklardan oluşabilir miydi? Bir yanı gel derken diğer yanı git diyen insan, hangini yapsındı? Kendini gerçekleştiren insan mutluydu, iyi de hangi kendini gerçekleştirsindi? Kafam onunla meşgul, cevaplara ulaşamıyorum. Ölümü meşrulaştırmaktan korkuyorum, onun için bile..

8 yorum:

  1. Guzel bir yazı olmuş...
    Kimimiz ölümle ilgili sorular sorup durmuyoruz ki kendimize,
    Herkes bazen arafta kalmış hisseder kendini...
    Onu mu yapsam bunu mu derken bide millet neder diye düşünmeye başlarız...
    Aman hayat kısa Gülelim eğlenelim iyi şeyler düşünelim di mi :)

    YanıtlaSil
  2. vuhuuu ne kadar güzel bir bakış açısı. zaten fazlalaştıkça boğuluyoruz. harikasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın fazlalaştıkça boğuluyoruz, kaldıramıyoruz batıyoruz en derine. Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. İşte şimdi anladım başkasının penceresinden baktığım yazıma neden öyle bir yorum yaptığını. Ve ben de bu yazıyı okuyana dek yukarıdaki küçük diyalogla yetiniyordum. Hangi kendini gerçekleştirecek, doğru ya... Bu açıdan da bakılabilir. Ama birisi baskın çıkabilir ve onu gerçekleştirme yolundayken diğeriyle savaşılabilir. Olmaz mı ki öyle? Gerçekleştirilemeyen iç kemirir ama olsun, hiç olmaktansa kendisiyle savaşıp kendisini gerçekleştirmeye çalışan birisi olur insan. Çaba önemlidir. Bilemedim ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın biri baskın çıkar. Ama bazen yetmez yani ikisinden de fazla olur. Karşımıza ne istediğini bilmeyen dengesiz bir insan profili çıkar. Ama aslında o ne istediğini çok iyi bildiği için böyledir. Ne bileyim ben de bilemedim :)

      Sil
  4. meraba. iyiyim. geçen hafta ankarada idim ya. iş gezisi. çevirmenlik. çok bakamadım bloga yorumlara. evinde olmana sevindim. sobada kestane ne güzel olur herhalde. kardeşin nerde ki yaa. uff ya her ailede oluyo işte böle şeyler. halanlar o zaman baba tarafı üzüyo demek ki anneni. hadi dinlen biraz ya ana evinde huzurlu ol hadii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardesim okuyo konyada gelmedi daha. Evet huzurlu olalim :) Ankara nasil daha once gitmismiydin? İzmirde hic kar yok. Az soguk. :)

      Sil